wtorek, 6 maja 2014

Schabowe z pieczarkami


Składniki:
  • schab pokrojony na kotlety
  • pieczarki ok 15 - 20 dag
  • ser żółty
  • jajko , bułka tarta
  • pieprz, sól
  • olej do smażenia

    Mięso na kotlety czyścimy i rozbijamy cienko, ale tak by nie stworzyć dziur. Solimy i pieprzymy z obu stron - odstawiamy na min godzinę.  Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki - podsmażamy na tłuszczu doprawiając do smaku. Ser żółty kroimy w plastry.
    Kotlety moczymy w jajku następnie w bułce tartej i dajemy na patelnię z rozgrzanym olejem, smażymy z jednej strony - odwracamy i na usmażoną stronę dajemy pieczarki i pokrywamy serem, smażymy drugą stronę.
    Podajemy gorące.


    SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw po sobie ślad ;)