Uwielbiam smaki lata :) Pojawiła się młoda kapustka u nas w warzywniaku, więc musiałam to wykorzystać ;) Mimo, że troszkę za długo sobie ją pogotowałam to smakowała mi strasznie :)
Składniki:
- młoda kapusta
- pół pomidora
- koperek
- 1 łyżka margaryny + mąka jako zasmażka
- 3 ziela angielskie
- sól, pieprz, bulion w płynie
Kapustę szatkujemy i zalewamy wrzątkiem. Odcedzamy, zalewamy nie wielką ilością wody i gotujemy nie dłużej niż 15 - 20min wraz z zielem angielskim, pomidorem pokrojonym w kostkę oraz dodatkiem koperku - tak na oko. Gdy kapusta będzie miękka robimy zasmażkę z margaryny i mąki i dodajemy w celu zagęszczenia kapusty. Doprawiamy do smaku.
Z racji tego, że kapusta jest opcją na szybki awaryjny obiad można ją spokojnie zamrozić jak będzie zimna. Ja w ramach oszczędności miejsca w zamrażalniku zamrażam w woreczkach.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw po sobie ślad ;)