wtorek, 6 maja 2014

Młoda kapusta


Uwielbiam smaki lata :) Pojawiła się młoda kapustka u nas w warzywniaku, więc musiałam to wykorzystać ;) Mimo, że troszkę za długo sobie ją pogotowałam to smakowała mi strasznie :)


Składniki:
  • młoda kapusta
  • pół pomidora
  • koperek
  • 1 łyżka margaryny + mąka jako zasmażka
  • 3 ziela angielskie
  • sól, pieprz, bulion w płynie

    Kapustę szatkujemy  i zalewamy wrzątkiem. Odcedzamy, zalewamy nie wielką ilością wody i gotujemy nie dłużej niż 15 - 20min wraz z zielem angielskim, pomidorem pokrojonym w kostkę oraz dodatkiem koperku - tak na oko. Gdy kapusta będzie miękka robimy zasmażkę z margaryny i mąki i dodajemy w celu zagęszczenia kapusty. Doprawiamy do smaku.
    Z racji tego, że kapusta jest opcją na szybki awaryjny obiad można ją spokojnie zamrozić jak będzie zimna. Ja w ramach oszczędności miejsca w zamrażalniku zamrażam w woreczkach.



    SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw po sobie ślad ;)