piątek, 21 marca 2014

Francuskie cynamonowe serca




Ostatnio mam okropne napady na słodkie, stąd dziś serduszka francuskie z cynamonem zaczerpnięte od p.Dorotki z Moje Wypieki :) Bardzo szybki, a zarazem pyszny wypiek dający niesamowity zapach na całe mieszkanie :)
Składniki:
  • ciasto francuskie - 1 opakowanie lub przygotowane samodzielnie :)
  • 1/3 szk cukru
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu


    Ciasto francuskie rozkładamy i posypujemy mieszanką cukru z cynamonem. Składamy dwa końce do środka. Znów posypujemy cynamonem z cukrem i znów składamy każdą część na pół. Znów posypujemy. Składamy w pół tworząc jakby rulonik. Tniemy na kawałki ok 8-10 mm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w większych odległościach. Pieczemy przez ok 15-20 min w temp 200st - do zarumienienia. Mniej więcej w połowie czasu odwracamy na drugą stronę.


    SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw po sobie ślad ;)