poniedziałek, 25 listopada 2013

Francuskie ślimaczki



Pyszne, szybkie i sycące ;) Idealne na ` inną ` kolację.


Składniki:
  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • ketchup
  • ser żółty
  • szynka 
  • przyprawy: czosnek granulowany, bazylia


    Ciasto francuskie rozwijamy i zostawiamy na papierze. Smarujemy całość ketchupem oraz posypujemy przyprawami. Posypujemy całość startym żółtym serem ( na tarce o dużych oczkach ), układamy plasterki wędliny ( może być mortadela ) oraz ponownie posypujemy całość startym serem żółtym. Zwijamy całość tak jak oryginał, owijamy oryginalnym papierem i dajemy na 15 min do zamrażalki. Po upłynięciu owego czasu wyjmujemy i kroimy na plastry ok 1-1.5cm. ( u mnie z jednej porcji ciasta francuskiego wychodzi 16 ślimaczków ) . Układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ( ja układam w dużej formie do pieczenia ciast i na jeden raz mi wchodzi 8 ślimaczków ). Zapiekamy ok 20 min w temp 180st.

    SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw po sobie ślad ;)