Uwielbiam takowego fileta w okresie letnim z grilla :) Smak połączony z dymem i letnim powietrzem...
Żeby przywołać smaki lata postanowiłam zrobić go na nowym nabytku czyli patelni grillowej :) Wprawdzie nie było tego smaku dymu i letniego powietrza, ale nie był zły ;)
Składniki:
- filet z kurczaka
- olej do marynaty
- przyprawa do gyrosa, przyprawa do grilla, pieprz
Fileta płuczemy i pozbywamy się nieczystości. W całości wkładamy go do wcześniej przygotowanej marynaty czyli : ( wszystkiego na oko) oleju, pieprzu, przyprawy do gyrosa i do grilla. Kilka razy zmieniamy strony fileta w marynacie żeby ładnie złapało się z każdej strony i zostawiamy w niej na kilka godzin. Po upływie czasu dajemy w całości na grilla bądź na patelnię grillową. Delikatnie pieczemy z każdej strony, po zarumienieniu przekrawamy fileta wzdłuż i pieczemy środek.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw po sobie ślad ;)