wtorek, 18 lutego 2014

Grillowany filet z kurczaka


Uwielbiam takowego fileta w okresie letnim z grilla :) Smak połączony z dymem i letnim powietrzem...
Żeby przywołać smaki lata postanowiłam zrobić go na nowym nabytku czyli patelni grillowej :) Wprawdzie nie było tego smaku dymu i letniego powietrza, ale nie był zły ;)


Składniki:
  • filet z kurczaka
  • olej do marynaty
  • przyprawa do gyrosa, przyprawa do grilla, pieprz

    Fileta płuczemy i pozbywamy się nieczystości. W całości wkładamy go do wcześniej przygotowanej marynaty czyli : ( wszystkiego na oko) oleju, pieprzu, przyprawy do gyrosa i do grilla. Kilka razy zmieniamy strony fileta w marynacie żeby ładnie złapało się z każdej strony i zostawiamy w niej na kilka godzin. Po upływie czasu dajemy w całości na grilla bądź na patelnię grillową. Delikatnie pieczemy z każdej strony, po zarumienieniu przekrawamy fileta wzdłuż i pieczemy środek.


    SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw po sobie ślad ;)