poniedziałek, 25 listopada 2013

Leczo



Składniki:
  • 1 kg papryki czerwonej
  • 1 kg pomidorów
  • 1 pętelka kiełbasy
  • cukinia
  • 2 - 3 cebule
  • przyprawy : pieprz, sól, bulion w płynie
  • 2 łyżki margaryny + 1 łyżka mąki na zasmażkę


    Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na margarynie do zarumienienia. Do tego dorzucamy paprykę pokrojoną w większą kostkę oraz obraną i pokrojoną również w większą kostkę cukinię. Pomidory zawsze sparzam w garnuszku wkładając je kolejno do wrzątku na chwilę, następnie ściągam skórkę ( oczywiście można tego nie robić, ja po zatruciu skórką jestem przezorna ;) ). Również pomidory kroimy w kostkę dużą. Cebulę kroimy w mniejszą kostkę i wszystko razem dodajemy do garnka. Podlewamy wodą do ok połowy wrzuconych składników. Całość na
    małym ogniu gotujemy, aż do miękkości papryki. Na koniec dodajemy przyprawy oraz zasmażkę. Ja zawsze mrożę leczo żeby było ` awaryjnym obiadem `:)


    SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw po sobie ślad ;)