niedziela, 13 października 2013

Drobiowa rolada


 














Składniki:
  • 2 piersi z kurczaka
  • 4 duże jajka 
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 300 g żółtego sera
  • 500 g pieczarek + masło do podsmażenia
  • sól, pieprz, przyprawa do drobiu, ostra papryka


    Jajka wraz z majonezem ubijamy na puszystą masę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach i dosypujemy na ubitej masy zostawiając jedną garść na potem. Wymieszaną masę wylewamy do naczynia żaroodpornego lub na blachę wysmarowaną tłuszczem, zapiekamy ok 20min w temp 150st. W między czasie obieramy pieczarki i kroimy w kostkę. Podsmażamy je na maśle. Po ostygnięciu dodajemy pieprz oraz musztardę by zaostrzyć smak. Upieczony placek odstawiamy do ostygnięcia, następnie wykładamy na niego podsmażone pieczarki, posypujemy resztą startego sera i dajemy rozbite piersi z kurczaka wraz z przyprawami. Wszystko razem zwijamy tworząc roladę i wkładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w piekarniku ok godzinki w temp 180st.



    SMACZNEGO!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw po sobie ślad ;)