Przepis mojego Męża, dodany za jego zgodą :) Nieraz lubię popatrzeć na gotującego faceta <3
Składniki:
- nie pełna szklanka zimnej wody
- szklanka mąki
- 1 jajko
- 1 średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- 250 g kiełbasy ( w oryginale 250 g wątróbki drobiowej )
- sól, pieprz, wegeta
- olej do smażenia
Wszystkie składniki razem mieszamy w misce. Kiełbasę bądź wątróbkę kroimy w kostkę i dodajemy do farszu. Cebulę oraz czosnek obieramy i drobno siekamy. Masa ma mieć konsystencję ciasta naleśnikowego, w razie czego podsypujemy więcej mąki do całości. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na rumiano.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw po sobie ślad ;)