niedziela, 15 grudnia 2013

Dzianie


Przepis mojego Męża, dodany za jego zgodą :) Nieraz lubię popatrzeć na gotującego faceta <3


Składniki:
  • nie pełna szklanka zimnej wody
  • szklanka mąki
  • 1 jajko
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g kiełbasy ( w oryginale 250 g wątróbki drobiowej )
  • sól, pieprz, wegeta
  • olej do smażenia

    Wszystkie składniki razem mieszamy w misce. Kiełbasę bądź wątróbkę kroimy w kostkę i dodajemy do farszu. Cebulę oraz czosnek obieramy i drobno siekamy.  Masa ma mieć konsystencję ciasta naleśnikowego, w razie czego podsypujemy więcej mąki do całości. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na rumiano.


    SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw po sobie ślad ;)