niedziela, 8 grudnia 2013

Racuchy z jabłkami



Dziś na szybko robiłam racuchy z jabłkami, lecz moje ulubione są z pysznymi truskawkami - nawet mrożonymi ;)

Składniki:
  • 2 szk mleka
  • 2 szk mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru
  • cukier wanilinowy
  • 1 - 2 jajka w zależności od wielkości
  • owoce :  np jabłka pokrojone drobno lub starte na tarce o grubych oczkach, truskawki pokrojone w ćwiartki
  • cukier puder do dekoracji
  • olej do smażenia


    Składniki razem mieszamy ze sobą tworząc jednolitą masę. Dorzucamy pokrojone lub starte owoce. Na rozgrzany olej nakładamy łyżką porcję ciasta z owocami i smażymy na rumiano z obu stron. Podawać z cukrem pudrem lub bitą śmietaną.


    SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw po sobie ślad ;)