piątek, 6 grudnia 2013

Piersi z kurczaka w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych




Od tych kotlecików zaczęła się moja przygoda z gotowaniem...



Składniki:
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 jajka roztrzepane z odrobiną vegety
  • płatki kukurydziane
  • bułka tarta
  • pieprz, sól, papryka ostra

 Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki np. paseczki i rozbijamy tłuczkiem.  Przyprawiamy papryką, solą i pieprzem. Płatki mocno kruszymy w dłoniach. Szykujemy 3 talerzyki na jednym znajduje się bułka tarta, na drugim roztrzepane jajka, a na trzecim pokruszone płatki. Panierujemy mięso w następującej kolejności. Jajko - bułka - jajko- płatki. Smażymy na rumiano na nie zbyt wielkim ogniu gdyż płatki bardzo szybko się przypalają.


SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw po sobie ślad ;)