niedziela, 15 grudnia 2013

Filety w chipsach paprykowych


Taka moja nowa wariacja ;)

Składniki:
  • filet z kurczaka
  • sól, pieprz, papryka słodka lub ostra
  • chipsy paprykowe
  • bułka tarta, jajka


    Filety płuczemy i przekrawamy w pół. Rozbijamy ale nie za cienko. Z każdej strony solimy, pieprzymy i posypujemy papryką. Zostawiamy na godzinkę. Następnie bierzemy 3 talerze i na jeden dajemy 2 - 3 jajka, na drugi sypiemy bułkę tartą, a na trzeci kruszymy w dłoniach chipsy.
    Filety panierujemy wg schematu
    JAJKO - BUŁKA - JAJKO - CHIPSY
    Smażymy na rozgrzanym na patelni oleju rumieniąc z obu stron. Proszę uważać na ogień, by nie był za mocny, bo inaczej spalą nam się chipsy.


    SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw po sobie ślad ;)