Nie są to oryginalne devolaje, ale ja je uwielbiam. Polecam. :)
Składniki na ok. 12 kotlecików:
- 2 filety z kurczaka
- 2 jajka
- 4 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
- pieprz, sól
- 0.5 kg pieczarek
Filety z kurczaka mielimy w maszynce. Dodajemy jajka i 4 łyżki bułki - wyrabiamy i doprawiamy do smaku. Pieczarki obieramy i kroimy w małą kostkę. Podsmażamy na maśle i doprawiamy solą oraz pieprzem. Na rękę bierzemy odrobinę bułki tartej oraz łyżkę mięsa, rozpłaszczamy je na całej dłoni. Na środek dajemy łyżeczkę farszu pieczarkowego, składamy mięso i zalepiamy formując kotlecik. Obtaczamy w bułce. Smażymy ok 3-5min z każdej strony na rumiano.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw po sobie ślad ;)