niedziela, 10 listopada 2013

Cordon bleu



Składniki na 4 porcje:
  • 2 piersi z kurczaka
  • sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
  • 4 plastry żółtego sera
  • 4 plastry szynki np. konserwowej
  • mąka, bułka tarta, jajko
  • olej do smażenia

    Filety przekrawamy wzdłuż na pół. Rozbijamy je cienko, ale uważamy by ich nie przedziurawić. Obsypujemy z obu stron podanymi przyprawami. Na każdym płacie kładziemy 1 plaster szynki i 1 plaster sera żółtego. Składamy na pół i dajemy do lodówki na min. godzinę. Po upłynięciu czasu wyjmujemy z lodówki i panierujemy w jajku oraz bułce. Smażymy z obu stron na rumiano. Podajemy na ciepło.

    SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw po sobie ślad ;)