niedziela, 3 listopada 2013

Barszcz biały




Składniki:
  • 300 g żeberek lub 3 białe kiełbasy
  • 3 ziela angielskie
  • 3 liście laurowe
  • 2 ząbki czosnku
  • żurek w butelce
  • 1 średnia cebulka
  • 4 łyżki masła
  • przyprawy : pieprz, sól, bulion w płynie


    Żeberka ( białą kiełbasę ) umyć i dać do garna z wodą. Zagotować. Dodać czosnek przekrojony w pół, ziela angielskie i liście laurowe. Gotować, do miękkości mięsa. Następnie wlać żurek - ilość zależy od gustu, ja nie lubię kwaśnego stąd daję ok pół butelki. Doprawić do smaku. Na koniec roztopić masło na patelni i zeszklić na nim cebulkę. Ja podaję z ziemniakami oraz zeszkloną cebulką.


    SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw po sobie ślad ;)