Składniki:
- 300 g żeberek lub 3 białe kiełbasy
- 3 ziela angielskie
- 3 liście laurowe
- 2 ząbki czosnku
- żurek w butelce
- 1 średnia cebulka
- 4 łyżki masła
- przyprawy : pieprz, sól, bulion w płynie
Żeberka ( białą kiełbasę ) umyć i dać do garna z wodą. Zagotować. Dodać czosnek przekrojony w pół, ziela angielskie i liście laurowe. Gotować, do miękkości mięsa. Następnie wlać żurek - ilość zależy od gustu, ja nie lubię kwaśnego stąd daję ok pół butelki. Doprawić do smaku. Na koniec roztopić masło na patelni i zeszklić na nim cebulkę. Ja podaję z ziemniakami oraz zeszkloną cebulką.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw po sobie ślad ;)