Składniki:
- 300 g szynki drobiowej w kawałku ( np. mortadela czy szynka konserwowa )
- 250 g sera żółtego w kawałku
- 1 większa papryka czerwona
- 1 mniejsza papryka zielona
- puszka kukurydzy
- 4 jajka ugotowane
- kapusta pekińska
- 1 łagodna zupka chińska np. Vifon złoty kurczak ( zielona )
- 1 ostra zupka chińska np. Vifon curry ( czerwona )
- pieprz, sól
- majonez Winiary
Zupki łamiemy w mniejsze kawałki i wsypujemy do miseczki, dodajemy przyprawy z ostrej zupki oraz łagodnej lecz wyrzucamy olej z łagodnej zupki. Zalewamy 1 szklanką wody i nakrywamy spodeczkiem do napuchnięcia.
Szynkę, papryki oraz kapustę kroimy w kostkę, natomiast ser i jajka ścieramy na tarce. Dodajemy kukurydzę. Mieszamy wraz z majonezem i przyprawami. Dajemy do lodówki.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw po sobie ślad ;)