niedziela, 13 października 2013

Sałatka z zupek chińskich




Składniki:
  • 300 g szynki drobiowej w kawałku ( np. mortadela czy szynka konserwowa )
  • 250 g sera żółtego w kawałku
  • 1 większa papryka czerwona 
  • 1 mniejsza papryka zielona
  • puszka kukurydzy
  • 4 jajka ugotowane
  • kapusta pekińska
  • 1 łagodna zupka chińska np. Vifon złoty kurczak ( zielona )
  • 1 ostra zupka chińska np. Vifon curry ( czerwona )
  • pieprz, sól
  • majonez Winiary


    Zupki łamiemy w mniejsze kawałki i wsypujemy do miseczki, dodajemy przyprawy z ostrej zupki oraz  łagodnej lecz wyrzucamy olej z łagodnej zupki. Zalewamy 1 szklanką wody i nakrywamy spodeczkiem do napuchnięcia.
    Szynkę, papryki oraz kapustę kroimy w kostkę, natomiast ser i jajka ścieramy na tarce. Dodajemy kukurydzę. Mieszamy wraz z majonezem i przyprawami. Dajemy do lodówki.



    SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw po sobie ślad ;)