wtorek, 29 października 2013

Domowe zapiekanki




Przepyszne ale kaloryczne :) Ale co tam, nieraz można sobie pozwolić na chwile zapomnienia, a napewno jest zdrowsza niż taka kupna.


Składniki na ok. 5-6 kajzerek:
  • 5 - 6 kajzerek
  • 25 dag sera żółtego 
  • 30 dag pieczarek
  • 1 pół pętelka kiełbasy 
  • 20 - 25 dag kapusty kiszonej
  • 1 mniejsza cebula
  • pieprz, sól, delma - do smarowania, margaryna - do podsmażania
  •  ketchup

    • Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy wraz z cebulką na margarynie. Kiełbasę również kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku. Kapustę kroimy. Wszystko razem wrzucamy do jednego garnka i dusimy do miękkości kapusty. Doprawiamy solą i pieprzem.
      Kajzerki kroimy na pół. Lekko smarujemy delmą. układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Na każdą połówkę nakładamy farsz i posypujemy startym na grubych oczkach serem. Zapiekamy w piekarniku 15min w temp 180st. Po wyjęciu polewamy ketchupem.


      SMACZNEGO!

1 komentarz:

Zostaw po sobie ślad ;)