Przepyszne ale kaloryczne :) Ale co tam, nieraz można sobie pozwolić na chwile zapomnienia, a napewno jest zdrowsza niż taka kupna.
Składniki na ok. 5-6 kajzerek:
- 5 - 6 kajzerek
- 25 dag sera żółtego
- 30 dag pieczarek
- 1 pół pętelka kiełbasy
- 20 - 25 dag kapusty kiszonej
- 1 mniejsza cebula
- pieprz, sól, delma - do smarowania, margaryna - do podsmażania
- ketchup
- Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy wraz z cebulką na margarynie. Kiełbasę również kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku. Kapustę kroimy. Wszystko razem wrzucamy do jednego garnka i dusimy do miękkości kapusty. Doprawiamy solą i pieprzem.
Kajzerki kroimy na pół. Lekko smarujemy delmą. układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Na każdą połówkę nakładamy farsz i posypujemy startym na grubych oczkach serem. Zapiekamy w piekarniku 15min w temp 180st. Po wyjęciu polewamy ketchupem.
SMACZNEGO!
Przepyszne! :)
OdpowiedzUsuń